Sweet little Sunday

A vegan challenge

 

 

 

©CelinaHilslev

Fredag fik vi besøg af et af nogle venner, min veninde Dominique har for godt 2 uger siden valgt at blive veganer, hvilket gjorde at jeg i den grad blev udfordret mht. aftenens middag.  Hun var super sød og spurgte om hun skulle tage sin egen mad med, det skulle hun naturligvis ikke, jeg valgte at se det som en  udfordring.

Det var meget nyt for mig, særligt det element at det ikke må indeholde noget som helst animalsk ( heller ikke mælk, fløde, æg, ost mm.) dette gjorde det sindsygt svært.

Da jeg satte mig for at finde ud af hvad jeg skulle lave, blev jeg lettere frustreret, og overfusede Dominique med sms´er hvor jeg spurgte hvad årsagen i grunden var, var det pga. klimaet, dyrevelfærd eller om hun havde set Cowspiracy (Netflix dokumentar). Hendes svar var at hun ikke længere ønskede at støtte kødindustrien både pga. klimaet men også pga. dyrevelfærd, jeg ytrede min ærlige mening og mente at det var en fase hun skulle igennem og at hvis hun havde den holdning så skulle hun jo heller ikke købe lækre læder sko/støvler, lækre tasker, pelse mm. – dette var hun helt enig i, og det var ikke et problem for hende.
Hun har min dybeste respekt for at gøre det 100%.

©CelinaHilslev

Til forret lavede jeg forskellige canapeer, både vegan og med fisk og gedeost.
Ovenfor ses de forskellige.

©CelinaHilslev
Veganer hovedretten bestod af  rødbedebøf, butternut squash salat, alm. stegte kartofler i ovnen samt en svampesovs på soya fløde.

©CelinaHilslevTil dessert lavede jeg chokolade mousse m. hindbær.
Veganer moussen var lavet af dadler, frosne hindbær, chiafrø i soyamælk samt kakao.
Chiafrø og soyamælk skal stå natten inde i køleskabet, derefter tilsættes resten af ingredienserne og blændes, man kunne evt. tilsætte hasselnødder.

Min holdning
Jeg er selv utrolig glad for kød og spiser det ofte flere gange om dagen. Når jeg handler prøver  jeg så vidt muligt at købe økologisk og fritgående (særligt fritgående er vigtigt for mig). Men hvis det ikke tilgængeligt, så køber jeg what ever.
For omkring et år siden så jeg Netflix dokumentaren Cowspiracy, den var i den grad en øjenåbner, og efter 1t 25m – kunne jeg sagtens se logikken i at skære ned på kød, evt. i form af 1 -2 kød frie dage.
Tiden gik, og jeg glemte det hurtigt igen.
Denne middag har fået mig til at tænke over emnet igen, det var bestemt ikke mere besværligt at lave en rødbedebøf, og tilbehøret i form af en salat vil være uændret.
Såfremt i har nogle spørgsmål er i velkommen til at skrive i kommentarfeltet.

-Celina

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sweet little Sunday